Leuke kerst tips
kerst bezigheden
kerstboom
kerstboom versieren
kerstcadeaus
kerst verhuiskaarten
kerstdiner
kerstdrankjes
kerstfeest
kerstgeschiedenis
kerstman
kerstmis
kerst voorbereiden
kersttips
kerstverhaal
kerstversiering
leuke kerstplaatjes

Meer kerstcadeaus
leuke cadeautjes
kerstcadeau tips

Meer kerst tips
leuk kerstfeest
leuke kerstfeestjes
de leukste kerst tips
kerst tips
kerst paradijsje
leuke kerstkaarten
kerst feestartikelen
leuke kerst artikelen

Kerstplaatjes
kerst plaatjespret
kerstplaatjes
kerstplaatjesz
mooie kerstplaatjes
vintage kerstplaatjes
kerst plaatjes tips
leuke kerstplaatjes
kerstgedichten plaatjes
kerst tekstplaatjes
kerstplaatjes met tekst
Kersteten, leuke tips voor het kersteten

Kerst eten, met deze tips gaat je Kerst eten een succes worden

Een in Kerstsfeer gedekte tafel geeft cachet aan je kerstdiner en draagt bij aan een feestelijke kerst stemming. En zeg nou zelf.. je hebt het kerstdiner lang voorbereid en het ziet er allemaal smakelijk uit.

Dan is het toch extra leuk om ook aandacht te besteden aan de directe omgeving van al dat lekkers. Wat zijn leuke manieren om je kerst tafel feestelijk te bekleden? Hoe dek je een kerst tafel op de juiste manier?

Kerstdrukwerk - kerstkaarten

Voor een groter gezelschap is het een leuk idee om officiële uitnodigingen te versturen, in Kerstsfeer natuurlijk.

Voor het diner zelf kun je menukaarten op tafel zetten. Koop stevig papier in de kleur van je keuze. Iemand met een mooi handschrift beschrijft de kaarten met een goud- of zilverschrijvende (kalligrafeer)pen.

Geef je gerechten originele namen. Als je leuk kunt tekenen, zijn schetsjes van gerechten een leuke decoratie. Heb je niet zo'n vaste hand, dan bieden de vele lettertypen in je tekstverwerkingsprogramma uitkomst. En mooie Kerstplaatjes zijn volop op internet en clipart-cd's te vinden.


Het is even schikken

Voor een groter diner is een tafelschikking geen overbodige luxe. De gastheer of gastvrouw kiest een strategische plaats. Hij/zij moet het verloop van het diner goed in de gaten kunnen houden. Daarnaast moet het een plaats zijn dicht bij de keuken. Als het gastcomité uit meer dan één persoon bestaat, meng je dan tussen de gasten. Op deze manier verdeel je het gastheerschap en kun je het je gasten optimaal naar de zin maken.

Een gemengd gezelschap

In een gemengd gezelschap is het gebruikelijk om mannen en vrouwen om en om te plaatsen. Als je weet dat iemand linkshandig is, doe je die persoon plezier met een hoekplaats. Gebruik je persoonlijke inschatting bij de keuze wie je bij wie neerzet. Naambordjes in de stijl van de menukaarten maken gasten duidelijk wat de bedoeling is.

Hou het veilig, voorkomen is beter dan genezen

Tenslotte willen wij de veiligheid nog even benadrukken. Brandende kaarsen zijn vrijwel niet weg te denken van een Kersttafel. Plaats deze echter wel tactisch. Probeer rekening te houden met losse kledingaccessoires (sjaaltjes bijvoorbeeld), lange haren en wiebelende tafels. Ook kinderen kunnen onverwacht uit de hoek komen.
Hou altijd blusmateriaal (een emmer water) gereed.
Wij wensen u een mooie en gezellige Kersttafel toe!

Denk aan de kleintjes

Voor kleine gasten kun je eventueel een aparte kindertafel maken. Zonder kaarsen waarschijnlijk, maar wel met leuke kinderdecoraties. Met Kerstkleurplaten en kleurpotloden of een mooi Kerstverhaal (eventueel op cd) hou je ze tussen de gangen door bezig.


home
© 1001kerst.nl - kersteten