Leuke kerst tips
kerst bezigheden
kerstboom
kerstboom versieren
kerstcadeaus
kerst verhuiskaarten
kerstdiner
kersteten
kerstfeest
kerstgeschiedenis
kerstman
kerstmis
kerst voorbereiden
kersttips
kerstverhaal
kerstversiering
leuke kerstplaatjes

Meer kerstcadeaus
leuke cadeautjes
kerstcadeau tips

Meer kerst tips
leuk kerstfeest
leuke kerstfeestjes
de leukste kerst tips
kerst tips
kerst paradijsje
leuke kerstkaarten
kerst feestartikelen
leuke kerst artikelen

Kerstplaatjes
kerst plaatjespret
kerstplaatjes
kerstplaatjesz
mooie kerstplaatjes
vintage kerstplaatjes
kerst plaatjes tips
leuke kerstplaatjes
kerstgedichten plaatjes
kerst tekstplaatjes
kerstplaatjes met tekst
Kerstdrankjes, leuke tips om kerstdrankjes te maken

Kerstdranken - heerlijke kerst drankjes

Alleen eten met de kerst is natuurlijk niet voldoende. De keel moet ook gesmeerd worden met vloeibaar lekkers tussen de bedrijven door. We verzamelden de volgende kerst drank recepten voor u. Kerstkoffie en -thee Zoek in de koffieschappen van de supermarkt of in de koffiespeciaalzaak naar feestelijke koffiesoorten. Allerlei lekkere smaakjes zijn verkrijgbaar. Voor koffie met alcohol na het eten of een speciale thee, probeert u één van de volgende recepten: Capuccino met honing en likeur Benodigdheden voor 4 personen: 1,5 dl koffieroom 1 theelepel cacao 1 eetlepel cognac 1 dl slagroom 1 eetlepel honing 2 eetlepels Creme de Cacao 4 kopjes espresso 1 eetlepel suiker In kleine steelpan de koffieroom, honing, cacao, Creme de Cacao en cognac al roerend door en door heet laten worden. Koffie zetten en de slagroom met suiker stijfkloppen. Koffieroommengsel en espresso over koffiebekers of glazen verdelen. Slagroom erop scheppen en met wat cacao bestuiven. Direct serveren.

Chocolate mint

Benodigheden voor 6 personen:

6 zakjes pepermuntthee
6 koppen melk (1,2 liter)
6 eetlepels chocolademelkpoeder

In een pan de theezakjes plaatsen. De melk erover gieten en verhitten tot net onder het kookpunt. Verwijder de theezakjes. Doe in iedere kop een eetlepel chocolademelkpoeder. Giet het melk-pepermunt mengsel eroverheen.
Serveren met een vers muntblaadje.


Buitenlandse kerstdrank

In Amerika wordt rondom de feestdagen van Egg Nog gesnoept. De wortels van deze drank blijken in Europa te liggen en er zijn inmiddels veel varianten. Met en zonder alcohol. Hieronder een recept mét: Rich Egg Nog Benodigdheden voor 8 personen: 6 grote eieren ¾ kop suiker 1 ½ kop cognac ½ kop rum 4 koppen melk 4 koppen slagroom ½ kop glazuursuiker nootmuskaat ter decoratie Scheid de dooiers van het eiwit. Mix de dooiers terwijl u tegelijkertijd de suiker toevoegt. Doe dit totdat u een licht goudkleurig mengsel hebt. Voeg nu langzaam de cognac en rum toe. Mix de melk door het mengsel en de helft van de slagroom. Zet apart tot vlak voordat u het serveert. Klop het eiwit totdat het stijf is en schep het voorzichtig door het egg nog mengsel. Klop de overgebleven slagroom en suiker totdat het dik is. Vul glazen met egg, geklopte slagroom erbovenop en wat nootmuskaat.

Alcoholische versnaperingen

Informeer bij uw gasten wat ze graag drinken en zorg voor een voorraad wijn en sterke drank. Voor de wijn laat u zich adviseren door uw slijter of leest u de wijnadviezen bij de recepten voor uw Kerstgerechten. Na een boswandeling is bisschopswijn of glühwein een heerlijk drankje. En heel eenvoudig te maken: Glühwein Benodigdheden: 1 citroen met daarin 6 kruidnagels gestoken 2 kaneelstokjes 85 gram bruine suiker 1 wijnglas cognac ¾ liter rode wijn Verwarm de wijn en voeg de suiker, de kaneelstokjes en de citroen met kruidnagel toe. Niet laten koken! Na ongeveer 10 minuten van het vuur nemen en de cognac toevoegen.


Niet-alcoholische brouwsels

Zorg uiteraard voor een voorraad frisdrank en vruchtensappen. Een goed alcoholloos alternatief voor glühwein is een warme appeldrank: Hot mulled Cider Benodigheden: 1 liter appelsap (zelf geperst of uit een pak) 5 kruidnagels 5 kardemoms 1 kaneelstokje Gooi alles in een pan (kardemoms wel eerst opensnijden en leeg schudden) en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten koken. Warm serveren of laten afkoelen in de koelkast en als koude drank serveren. Proost! Op je gezondheid en een hele fijne kerst gewenst.

home
© 1001kerst.nl - kerstdrankjes