Leuke kerst tips
kerst bezigheden
kerstboom
kerstboom versieren
kerstcadeaus
kerst verhuiskaarten
kerstdrankjes
kersteten
kerstfeest
kerstgeschiedenis
kerstman
kerstmis
kerst voorbereiden
kersttips
kerstverhaal
kerstversiering
leuke kerstplaatjes

Meer kerstcadeaus
leuke cadeautjes
kerstcadeau tips

Meer kerst tips
leuk kerstfeest
leuke kerstfeestjes
de leukste kerst tips
kerst tips
kerst paradijsje
leuke kerstkaarten
kerst feestartikelen
leuke kerst artikelen

Kerstplaatjes
kerst plaatjespret
kerstplaatjes
kerstplaatjesz
mooie kerstplaatjes
vintage kerstplaatjes
kerst plaatjes tips
leuke kerstplaatjes
kerstgedichten plaatjes
kerst tekstplaatjes
kerstplaatjes met tekst
kerstdiner, leuke kerstdiner tips

Kerstdiner - heerlijk dineren met Kerst

Het kerstdiner is ieder jaar iets speciaals en altijd iets om goed over na te denken, wat eet je dit jaar met kerst? de volgende tips zijn in ieder geval al makkelijk om te lezen en brengen je wellicht op de lekkerste kerstdiner ideetjes.

Machtig en prachtig

Streef hierbij naar het 'mijn riem moet los'-effect. Voor de liefhebbers van stevig eten. Vleesgerechten met sauzen. Wildgerechten, wintergroenten, calorierijke desserts en een mooi kaasplankje horen hierbij. Vergeet uiteraard niet te denken aan het gezondheids gehalte van het eten, wat ook zeker belangrijk is.

Zwicht voor licht - Kerstdiner "light"

Wil je je na het eten ook nog fit en actief voelen, dan is dit thema zeer geschikt. Visgerechten en gevogelte, zoals kalkoen, passen hier prima bij. Zorg voor salades en lichte groenten, zoals worteltjes. Vermijd sauzen en slagroom. Vers fruit of een vruchtentaart zijn prima afsluitingen van een licht zogenaamd "light" Kerstdiner.

Vlees noch vis

Een vegetarische kerst is tegenwoordig echt geen probleem meer. Er zijn enorm veel vegetarische kookboeken beschikbaar. Natuurwinkels en ook 'gewone' supermarkten bieden veel ingrediƫnten.


Wat van ver komt is lekker zegt men

Hou je van Oosters eten? Er is geen enkele reden waarom je je gasten hiermee tijdens Kerst niet zou kunnen verrassen. Het is niet de traditioneel maar wel vernieuwend. Maak bijvoorbeeld eens een sushi lunch,
een curry-buffet of een Indische rijsttafel.

Het voordeel van Oosters eten is dat je heel makkelijk zowel vlees, vis als vegetarische gerechtjes kunt serveren. Wat ook leuk kan zijn, is om een buitenlands of multicultureel kerstmenu op tafel zetten. Heb je vrienden of collega's met een niet-Nederlandse achtergrond? Vraag of ze je (Kerst)recepten kunnen geven. Zoek ook eens op internet, er is een enorm culinair aanbod.

Kerstdiner voor de kleine smulpapen

Waarmee plezier je de kleine eters? Sommigen eten gewoon lekker mee. Of ze eten samen aan een feestelijk gedekte kinderKersttafel. Maak lievelingskostjes klaar en zorg voor lekkere toetjes. Help ze met eten en snoep wat mee. Zijn ze nog erg klein, laat ze dan eten voordat je zelf gaat eten. Als de kinderen naar bed gaan, eten de volwassenen. Grotere kinderen helpen graag in de keuken. Er zijn heel veel speciale kinderkookboeken met lekkere recepten. Maar ook bij 'gewone' recepten zijn klusjes te vinden die zij helemaal geweldig vinden om te kunnen koken.

Lekker makkelijk

Ben je niet zo'n held in de keuken of ontbreekt het je aan tijd? Bezoek een supermarkt, slager, visleverancier of traiteur. Kijk wat de (bijna) kant-en-klaar mogelijkheden zijn. Laat je indien mogelijk adviseren en bestel tijdig. Zo kun je je gasten ook in dit geval een heerlijk Kerstdiner voorschotelen.


home
© 1001kerst.nl - kerstdiner