Leuke kerst tips
kerst bezigheden
kerstboom
kerstboom versieren
kerst verhuiskaarten
kerstdiner
kerstdrankjes
kersteten
kerstfeest
kerstgeschiedenis
kerstman
kerstmis
kerst voorbereiden
kersttips
kerstverhaal
kerstversiering
leuke kerstplaatjes

Meer kerstcadeaus
leuke cadeautjes
kerstcadeau tips

Meer kerst tips
leuk kerstfeest
leuke kerstfeestjes
de leukste kerst tips
kerst tips
kerst paradijsje
leuke kerstkaarten
kerst feestartikelen
leuke kerst artikelen

Kerstplaatjes
kerst plaatjespret
kerstplaatjes
kerstplaatjesz
mooie kerstplaatjes
vintage kerstplaatjes
kerst plaatjes tips
leuke kerstplaatjes
kerstgedichten plaatjes
kerst tekstplaatjes
kerstplaatjes met tekst
kerstcadeaus, leuke kerstcadeau tips

Kerst cadeau's bij de kerst, dat maakt het vast extra gezellig

Mooi ingepakte kerst cadeaus zorgen voor een extra feestelijk tintje aan de Kerst.

Kerst cadeau geschiedenis

In Nederland kennen we geen lange traditie van Kerstcadeau's. In ieder geval niet zoals bijvoorbeeld in Engeland en Amerika.

De cadeau leverancier daar - Santa Claus - is een afgeleide van onze eigen Sint Nicolaas. De figuur van Santa Claus - de Kerstman - zien wij ook in Nederland de laatste 10 tot 15 jaar elke Kerst opduiken.

Gezinnen en gezelschappen zonder of met (grote) kinderen vieren niet altijd meer Sinterklaas. Een cadeauceremonie met Kerstmis is dan een gezellig alternatief.
De middenstand voorziet tegenwoordig ruim in deze behoefte. Er zijn Kerstkoopavonden, Kerstcadeauverpakkingen en allerlei leuke accessoires.

Afspraken over Kerst cadeau's

Als Kerstfeestgezelschap heb je ervoor gekozen elkaar met cadeau's te verwennen. Er bestaan niet echt vastomlijnde etiquette op dit gebied. Zoek dus een vorm die bij u en uw feestgenoten past.

Je kunt bijvoorbeeld 'op zijn Sints' verlanglijstjes maken en lootjes trekken. Het cadeaubedrag spreek je van tevoren samen af.

Het is ook mogelijk dat iedereen een presentje koopt voor elk van de andere aanwezigen. Wederom is een afspraak over het te besteden bedrag aan te raden.

In dit geval wordt er meer van de creativiteit van de gevers gevraagd. En het maakt de cadeauceremonie extra verrassend.

We adviseren een maand voor Kerst de afspraken te maken en alle aankoopbonnetjes te bewaren.


De grootste kerstcadeau winkel

Nergens zijn zoveel leuke kerstcadeaus te vinden als hieronder. Ben je op zoek naar een leuk cadeau op het gebied van Koken en Tafelen, Sport, Vrije tijd, Wonen en Slapen, Dier, Tuin, Klussen, Mooi en Gezond, Baby, Sieraden en Horloges, Kinderkleding, Nederlandse boeken, Engelse boeken, Muziek, DVD, Games, Computer, Elektronica, Telefonie, Speelgoed, Internationale boeken of Digitale boeken? Hieronder vind je het allemaal!


Cadeauwinkel

Meer kerstcadeau tips

Om te starten is het een goed idee om je te verdiepen in de ontvanger van je presentje. Ga zitten met een blanco vel papier en schrijf op wat je over de persoon te binnen schiet. Hobby's, werk, rare eigenschappen, ambities en plannen van de persoon. Waar nodig, koppel je er onderzoek aan vast. Praat met bekenden die niet bij de Kerstviering zullen zijn om verdere inspiratie op te doen. Bezoek tijdig leuke winkels en warenhuizen en surf op internet. Allemaal activiteiten die tot het juiste cadeau-idee kunnen leiden. Bedenk vooral ook dat met Kerst het samenzijn met mensen die je lief zijn, centraal staat. Dure kerst cadeau's zijn natuurlijk prachtig, maar niet essentieel. Het feit dat je je in andere mensen verdiept en iets passends koopt of maakt, is veel belangrijker.

home
© 1001kerst.nl - kerstcadeaus