Leuke kerst tips
kerstboom
kerstboom versieren
kerstcadeaus
kerst verhuiskaarten
kerstdiner
kerstdrankjes
kersteten
kerstfeest
kerstgeschiedenis
kerstman
kerstmis
kerst voorbereiden
kersttips
kerstverhaal
kerstversiering
leuke kerstplaatjes

Meer kerstcadeaus
leuke cadeautjes
kerstcadeau tips

Meer kerst tips
leuk kerstfeest
leuke kerstfeestjes
de leukste kerst tips
kerst tips
kerst paradijsje
leuke kerstkaarten
kerst feestartikelen
leuke kerst artikelen

Kerstplaatjes
kerst plaatjespret
kerstplaatjes
kerstplaatjesz
mooie kerstplaatjes
vintage kerstplaatjes
kerst plaatjes tips
leuke kerstplaatjes
kerstgedichten plaatjes
kerst tekstplaatjes
kerstplaatjes met tekst
Kerst bezigheden, kerst ideetjes

Kerst bezigheden

Lekker actief bezig zijn rondom en met de kerst

De kerst en aansluitend Oud en Nieuw bieden elk jaar weer de mogelijkheid om tijd door te brengen met de mensen die je belangrijk vindt.

Wie weet vindt je het heerlijk om te eten, te praten en te dommelen en houdt je het daarbij. Klinkt lekker ontspannen.

De meeste kinderen en ook veel volwassenen houden dat echter niet twee dagen vol. Een aantal activiteiten - gepland of achter de hand - kunnen je dan helpen.

Binnen spelen

Met Kerst worden vaak de spelletjes weer uit de kast gehaald. Misschien heeft één van de feestvierders wel een nieuw spel als Kerstcadeau gekregen. Voorbeelden zijn Triviant en Pictionary. Klaverjassen, hartenjagen of poker voor de kaartliefhebbers. Zorg dat je de spelletjesattributen in huis hebt voor de liefhebbers.

Wat actiever zijn sjoelen en tafeltennis of tafelvoetbal. Leuk voor volwassenen en grotere kinderen. Voor de kleintjes is een poppenkastvoorstelling een leuk idee. Eén van de gasten bedenkt de verhaallijn, zet Jan Klaassen een Kerstmuts op en spelen maar. Voorlezen wordt door de meeste kinderen ook gewaardeerd. Je kiest natuurlijk voor echte Kerstverhalen. Nog wat volwassen suggesties? Organiseer een familiequiz met vragen over familieleden. En wat te denken van een Kerstkaraoke? Kies muziek van bekende Kerstkrakers en kijk hoe tekst- en stemvast de feestvierders zijn. Zorg voor prijzen!


Buiten spelen

Lang genoeg binnen gezeten? Behoefte aan frisse lucht en beweging na al het eten en snoepen? Ga voetballen of trimmen. Organiseer een Kerstspeurtocht met een aantal teams. Pak iedereen goed in voor een wandeling in het bos of op het strand. Zorg voor warme chocolademerk of glühwein bij terugkomst. Kijk ook hieronder bij Winkelen en Uitgaan voor meer activiteiten buitenshuis.

Luieren

Je houdt van een luie Kerst? Wat kun je zoal doen? Televisiekijken, een videomarathon houden (kies een thema, bijvoorbeeld sneeuw of juist tropisch), lezen, muziek luisteren, uitslapen. Zorg voor een flinke voorraad boeken, kranten en tijdschriften.
Daar is net voor Kerst geen gebrek aan.Creatief

Veel kinderen vinden het heerlijk om te knutselen en te tekenen.

Maak samen Kerststukjes en -kransen om het huis verder mee te versieren of mee naar huis te nemen.

Maak samen een Kerststalletje.

Als je huis het toelaat, zou je zelfs een aparte Kerstknutselkamer (of -hoek) kunnen inrichten. Waar een ieder zich naar hartenlust kan uitleven, ongeacht zijn of haar leeftijd. Houd een expositie en nodig de andere gasten uit. Die zijn natuurlijk vol bewondering voor de resultaten.

Uitgaan of winkelen

Rond en tijdens de Kerst wordt veel vermaak aangeboden. Denk hierbij aan theater- en balletvoorstellingen, het circus en Kerstconcerten.

Informeer bij het dichtstbijzijnde VVV. Buitenshuis eten op één van beide dagen is makkelijk en feestelijk. Laat je informeren over het menu en reserveer ruim van tevoren in het restaurant van je keuze. Wil je je oriënteren op auto's of meubels?

Op tweede Kerstdag zijn meubelboulevards en autoshowrooms vaak geopend. Ook veel dierentuinen, musea en sauna's zijn in ieder geval tweede Kerstdag geopend. Net als cafés, discotheken en clubs.


home
© 1001kerst.nl - kerst bezigheden